PROSJEKTER

DUSJ OG VANNKLOSETTER TIL MENIGHETSBYGG

Pinsemenigheten New Life Church I byen Cupcin i Nord-Moldova var opprinnelig et gammelt sykehus med mange rom. De har gradvis utviklet bygget med mye hjelp fra Moldovahjelpen for stadig større utnyttelse av bygningen. En prosess som tatt mange år. De startet med å pusse opp et rom til møtelokale og deretter en kontor. Resten av bygget sto tomt. Nytt kjøkken med kafe hvor mange fattige og gatebarn får anledning til å få seg gratis mat, omsorg og fellesskap. Det er opparbeidet et rom for bibelskole og dernest et lekerom for de minste barn. Vi har kjøpt trampoliner for utebruk og det har vært barnemøter med over 200 barn og det er utrolig når man tenker på at landsbyen Cupcin har kun ca. 5 000 innbyggere.

Toalettforholdene har vært elendig med utedo og ingen dusjmuligheter.

Det er nå et prosjekt vi ønsker å samle inn midler til etter en forespørsel vi har fått fra Pastor Evgheni Andruh ( se vedlagt brev ).

Det er satt opp en plan for å grave nye rør til vann og avløp og legge inn dusj og vannklosetter. I disse tider med ekstremt mange flyktninger fra Ukraina som de tar seg av, har det vært ekstremt krevende å ha utedo og ingen muligheter for å dusje og vaske klær.

 

TUSEN TAKK for at du vil være med å hjelpe. Må Gud velsigne deg rikelig tilbake for ditt hjerte for mennesker i nød.

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Kjære brødre og søstre.


Som dere vet, er vår menighet involvert i mange aktiviteter, inkludert barnearbeid, bibelskole og nå også arbeid med å hjelpe flyktninger fra Ukraina. I løpet av de siste månedene, spesielt etter at de Ukrainske flyktningene har overnattet i vårt menighetsbygg, har vi merket et stort behov for å få installert toaletter inne i i bygget, sammen med varmt vann og muligheter for å dusje der.
 

For øyeblikket har vi nå bare utvendig toaletter, som hverken er komfortable eller særlig hygieniske, spesielt om vinteren. Både barna og elever på bibelskolen opplever dette som lite komfortabelt. Nå som flyktningene bor i menighetsbygget, har nå dette blitt et enda større problem. Som sagt så er det ingen innvendige toaletter i bygget, heller Inger mulighet til å dusje eller vaske klær der.
 

Jeg har en ydmyk forespørsel til dere om dere har en mulighet til å hjelpe oss om å bygge et baderom. Vi ville være svært takknemlig om dere kunne hjelpe oss med kostnadene med å installere vann- og kloakkrør, samt innkjøp av varmtvannstank, dusjer, toaletter og vasker.

Totalt utgjør dette en kostnad på kr. 21 300,-
Kostnader til en ny dør og vinduer er på ca. kr. 16 000,- Kostnader til fliser, maling, membran og fugemasser er totalt  på kr. 13 350,-


Mesteparten av arbeidet vil bli gjort på dugnad, men hjelp til innkjøp av byggematerialer og utstyr ville ha vært en fantastisk hjelp for oss. Det ville bidra til at bygget blir mye mer funksjonelt.

Med ventelig hilsen
Pastor Evgheni Andruh.

 

Oversettelse : Inger Heibø

Powered by Cornerstone